In Groenlanda, un iceberg de șase kilometri s-a desprins

Stiinta
Spread the love

Experții au găsit acest lucru o reamintire a pericolelor legate de încălzirea globală

De la unul dintre cei mai mari ghețari din Groenlanda, numit Helheim, s-a desprins un aisberg imens, lungimea căreia este estimată la aproximativ șase kilometri și jumătate . Sa întâmplat la 22 iunie 2018, și nu cu mult timp în urmă, videoclipul publicat, în care poate fi văzut acest eveniment, a câștigat deja sute de mii de opinii.

Evenimentul a avut loc pe 22 iunie si nu a durat mai mult de 30 de minute. Jumatate de ora in care peisajul din zona s-a schimbat drastic.

Specialiștii de la Universitatea din New York, care au capturat evenimentul și au publicat un videoclip pe Internet, au descoperit aspectul aisbergului o ilustrare grafică a faptului că creșterea nivelului mării este un fenomen incontestabil și tot mai amenințător. Evenimentele înregistrate în videoclip au avut de fapt o jumătate de oră, dar videoclipul a fost accelerat, ceea ce a făcut-o și mai “spectaculoasă”. Unii autori au comentat despre videoclipul menționat că ar dori să știe detalii suplimentare despre ceea ce s-a întâmplat pentru a evalua amploarea sa reală.

În luna aprilie a acestui an, alți experți care au studiat pozele făcute de drone, au ajuns la concluzia că zona întunecată în gheață din Groenlanda devine mai mare, iar gheața în ea păstrează toate nuanțele care se schimbă rapid . Așa cum explică oamenii de știință, această zonă conține o cantitate mare de praf și funingine, dar gheața devine mai întunecată, nu datorită lor, ci din cauza algelor. În acest caz,pate este mai inchisa , mai rău reflectă lumina și, în consecință, astfel încât se topește mai repede și de a crește cantitatea de apă lichidă, la rândul său, contribuie la o răspândire mai mare de alge de culoare închisă.

Mulți ecologiști cred că creșterea nivelului mării este cauzată, inclusiv de topirea ghețarilor și, în viitor, poate cauza probleme grave și chiar dezastre. Regiunile de coastă pe continente diferite, în funcție de această prognoză, în viitorul apropiat vor fi sub apă, uragane și tsunami-urile vor deveni tot mai distructive, iar apa și aerul va fi otrăvit de mercur.

Tagged

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *