Facebook testează un nou instrument

Gadget
Spread the love

Instrumente similare sunt de asemenea testate pe Instagram

Facebook testează un nou instrument care permite utilizatorilor să monitorizeze timpul petrecut pe platforma social media.

Lansat ca prototip în aplicația Android, noua caracteristică a fost concepută pentru a spori experiența utilizatorului în încercarea de a limita timpului petrecut pe platformă.

Acesta arată utilizatorilor câte minute au stat pe zi în aplicație în ultimele șapte zile și le va permite să stabilească limite de timp auto-impuse care le vor fi anunțate la atingerea lor.

Confirmând dezvoltarea funcției TechCrunch , purtătorul de cuvânt al Facebook a explicat că echipa “lucrează mereu pe noi modalități de a vă asigura că timpul petrecut pe Facebook este bine folosit”.

De asemenea, va permite utilizatorilor să oprească notificările pentru caracteristici specifice, cum ar fi postări noi și mesaje directe.

Unelte similare sunt de asemenea testate pentru Instagram, cu o singură captura de ecran pentru utilizatorii Twitter care utilizează funcția -Gestionați-vă timpul- pentru platforma de partajare a fotografiilor.

Unele dintre cele mai prolifice personalități din Silicon Valley au recunoscut, de asemenea recent, proiectarea unor caracteristici de social media special pentru a le face mai dependente.

Fostul președinte al Facebook, Sean Parker, a dezvăluit că butonul “cum ar fi” al platformei a fost creat pentru a oferi utilizatorilor o lovitură de dopamină și a mărturisit că a creat ceva dependent, despre care știa că ar exploata “o vulnerabilitate în psihologia umană”.

Apple a anunțat recent că ia măsuri pentru a ajuta la combaterea dependenței de smartphone-uri prin noua sa caracteristică Screen Time, care va trimite utilizatorilor iPhone și iPad rapoarte săptămânale care să dezvăluie cât de des folosesc dispozitivul.

Părinții vor putea, de asemenea, să limiteze utilizarea aplicațiilor pe telefoanele copiilor lor prin intermediul serviciului.

Noul software iOS 12 va avea, de asemenea, un mod de “somn”, care va permite utilizatorilor să ascundă notificările și ecranele întunecate în timpul somnului.

Tagged

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *