Conflictul minții și al subconștientului uman

Stiinta
Spread the love

Ce este comportamentul inconștient?

Orice izbucnire necontrolabilă a mâniei, pentru care ne învinovățim. Lipsă, dependență excesivă de alcool, fumat sau alimente . Temeri și îndoieli necontrolate, certuri cu rude.

Toate acestea sunt comportamente inconștiente. Persoana greșește, înțelege acest lucru, dar nu poate schimba nimic. O abordare rezonabilă pentru rezolvarea unei probleme nu-și schimbă comportamentul în bine.

Pentru a rezolva orice problemă personală, este necesar să înțelegem cum este aranjată. Toate problemele psihologice ale omului au același mecanism, care va fi discutat în acest articol.

Imaginați-vă o problemă sub forma unui tufiș . Ce fel de tufiș va fi? Cel mai frecvent: rădăcini, ramuri și frunze.

Pentru a face față problemei interne, nu este suficient să tăiați ramurile – tufișul va începe din nou să crească. Este mai bine să te ocupi de rădăcinile care alimentează restul. Și pentru aceasta este necesar să răspundem la întrebarea: care sunt rădăcinile problemei ?

Rădăcinile tuturor problemelor au un singur principiu general : conflictul dintre cele două intenții opuse este lupta celor două polarități ale lui Yin și Yang .

Principiul rezolvării problemei psihologice este rezolvarea conflictului dintre aceste două jumătăți. Când o persoană înțelege motivul, din cauza căruia Yin și Yang se certă unul cu celălalt, este ușor să le reconciliem.

În cazul în care cearta de polaritate este într-adevăr încheiată , ei se unesc și încep să trăiască în armonie. Rădăcina problemei este neutralizată. În acest moment, există ușurare și persoana devine liberă de problema sa.

Energia gândirii: puterea gândirii

Gândurile și emoțiile noastre nu sunt decât forma subtilă de energie pe care o generăm în spațiul din jur. Ura, dragoste, invidie, recunoștință – toate acestea reprezintă un anumit nivel de vibrații cu anumite caracteristici.

Fiecare celulă și organ al corpului nostru are frecvența proprie. Totul are o frecvență, chiar și planeta noastră nu face excepție. Apropo, oamenii de știință spun că – 7.83 Hz (așa-numita rezonanță Schumann) a crescut constant în ultimele decenii, evidențiind o anumită evoluție a spațiului.

Comunicăm cu universul prin vibrația cuvintelor, emoțiilor și gândurilor, atunci când facem alegeri și realizăm anumite acțiuni. Universul ne răspunde cu evenimentele din viata noastră. Evenimentele sunt limbajul ei, deci este foarte important să înțelegem semnele de răspuns pe care ni le trimite. Cea mai evidentă manifestare a acestui lucru știți este așa-numita coincidență.

V-ați întrebat vreodată de ce se întâmplă acest lucru: când vă gândiți la o persoană, el sau informațiile despre el apar în viața voastră? Sau când sunteți ocupat cu rezolvarea unei probleme, solicitarea este în mod neașteptat localizată pe pagina “întâmplător” a revistei pe care ați deschis-o sau în textul panoului publicitar? De ce, când căutați răspunsuri, vin la voi din direcții “neașteptate”? Sau – te-ai gândit la cineva, uitându-te la telefon și a venit un apel; și indiciul necesar pe care l-ați văzut în reclama de pe partea laterală a unui camion care trece …

Pentru prima dată conceptul de sincronism, care descrie astfel de fenomene între oameni și evenimente, a fost introdus de Carl Jung. El a fost primul care descrie sincronismul ca fiind “apariția simultană a două evenimente care au o relație semnificativă, dar nu cauzală”.
Explicarea naturii acestor “coincidențe semnificative” este posibilă numai prin unitatea energetică și interconectarea a tot ceea ce există. Prin astfel de fenomene, universul ne trimite o “confirmare” pe care o aude.

Vibrațiile care umple universul, oamenii de știință numesc “șiruri” de energie, vibrând un număr infinit de imagini. Această energie trece în mod constant prin noi și se mișcă în jurul nostru. În plus, noi, ca o stație de radio, transmitem în mod constant semnale energetice despre noi înșine spre spațiul din jur. Ne dăm seama de acest lucru sau nu, dar fiecare dintre noi participă la schimbul permanent de energie al universului.

Interacțiunea dintre energia mentală și lumea înconjurătoare poate fi justificată de teorema John Bell cunoscută din fizica cuantică, care spune că nu există sisteme izolate; fiecare particulă a universului se află în conexiunea “instantanee” (depășind viteza luminii) cu toate celelalte particule. Întregul sistem, chiar dacă părțile sale sunt separate de distanțe uriașe, funcționează ca un singur întreg. Omul face parte din acest sistem.

Experții NASA au stabilit că gândurile noastre se pot extinde până la distanțe de până la 400.000 de kilometri (de 10 ori în jurul Pământului de-a lungul ecuatorului!).
Se calculează în același mod în care în timpul zilei apar aproximativ 60 000 de gânduri în creierul nostru și aproximativ 5% dintre aceștia sunt însoțite de emoții destul de puternice. Este ca un mușcătură, unde gândurile par să concureze între ele în forță și agilitate – cine este primul și care va zbura mai departe în spațiul din jur.
Aproape 7 miliarde de oameni locuiesc pe planetă, ale căror gânduri și emoții se varsă în câmpul energetic comun, de unde oamenii trag din nou și din nou.

Imaginați-vă un câmp de informații despre energie în jurul vostru ca un acvariu cu apă curată și neclară. Acum aruncați o picătură de cerneală în ea – un gând negativ. Ce se va întâmpla cu energia care vă înconjoară, ce efect va avea această “cădere de cerneală” asupra ei? Această metaforă explică cât de importantă este să avem gânduri pure și emoții pozitive … Este necesar să ne dăm seama în mod clar că vibrația gândurilor noastre este informația care intră în câmpul informațional despre energie care ne înconjoară. Și putem schimba orice informație numai prin trimiterea de informații noi.

Creierul nostru, ca sistem de transmițător, este sursa radiației și a percepției energiei mentale. Fiecare gând este un impuls energetic și, în conformitate cu legea rezonanței, energii similare sunt atrase. Când ne întâlnim în câmpul energetic al Pământului cu vibrațiile gândurilor altor oameni, gândurile noastre rezonează cu fluctuațiile de acest fel și se intensifică. Și când de mult timp ne concentrăm în mod voluntar sau involuntar pe ceva, atunci conform legilor universale acest lucru este atras de viața noastră.

Învață să crezi că universul este viu, gânditor și conștient și suntem parte din el. Este necesar să se adopte regula: “Când crezi, atunci vei vedea” (W. Dyer) și nu invers – “când văd, atunci eu o să cred”. Și apoi această credință vă va schimba viața. Conștientizarea dvs. ca parte a universului vă oferă coordonatele potrivite pentru toate dezvoltările viitoare.

Amintiți-vă: gândurile dvs. au capacitatea de a se transforma în realitățile vieții voastre. Întotdeauna veți găsi confirmări pentru îndoielile și speranțele voastre. În continuare – întrebarea aleasă: la ce vă veți alătura.

Tagged

1 thought on “Conflictul minții și al subconștientului uman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *