Rețete naturale pentru păr,a căror utilizare nu este indicată

Sanatate
Spread the love

Astăzi, în ceea ce privește alegerea mijloacelor de îngrijire a parului , mulți se străduiesc să se descurce în mod natural. Îngrijirea părului nu este o excepție: Internetul este plin de rețete de măști miracole pe baza de ouă, uleiuri, kefir și chiar acizi pentru un cap radiant, luxos și un păr sănătos . Este, desigur, imposibil să se refuze complet validitatea majorității acestora. Dar merită să ne amintim că în aplicarea celor mai inofensive remedii naturale există întotdeauna capcane evidente. Am analizat compozițiile de rețete populare de pe internet pentru măști de păr și vrem să vă avertizăm împotriva celor mai frecvente greșeli de a le folosi. Și rețineți: este mai bine să vă consultați cu un specialist sau cu un coafor înainte de a testa orice nou amestec pe care îl folosiți acasă, pe păr.

Berea

Mulți experți notează o serie de aspecte negative în utilizarea măștilor de bere: Alcoolul usucă parul și distruge stratul natural de protecție de pe scalp. Ca soluție la această problemă, se recomandă folosirea berii pentru clătire (fără expunere prelungită) sau pentru efectuarea unui tratament termic suplimentar (preîncălzire și răcire). Când se utilizează masca, se simte un miros puternic de bere, care poate fi păstrat chiar și după ce masca este spălată (mai ales dacă este spălată fără șampon, așa cum este prescris în unele rețete). Uneori dispare pe părul uscat, dar reapare pe umed (de exemplu, când este expus la ploaie). Este adesea sugerat să lăsați berea deoparte, dar judecând după recenzii, aceasta nu întotdeauna ajută.

Ceapă

Ce promite? Consolidarea rădăcinilor, îmbunătățirea creșterii părului, strălucirea sănătoasă, părul devine mai gros. În prezent, există studii care dovedesc eficacitatea sucului de ceapă (precum și a usturoiului) în tratamentul alopeciei (alopecie focală). Cauze prezumtive: puternic efect antibacterian și fungicid de sulf și antioxidanți conținuți în ceapă, care au un efect antiinflamator.

Sucul de ceapă proaspăt este destul de agresiv față de piele, iar dacă există zgârieturi pe cap, poate provoca iritații vizibile. Nu contează cât de banal ar părea: un miros puternic și persistent de ceapă. Când utilizați această mască, trebuie să căutați imediat câteva modalități diferite de a scăpa de miros: acestea vă vor fi utile. Pentru masca se recomandă numai suc de ceapă (din storcător), fără particule. Mirosul de ceapă se acumulează: cu fiecare mască nouă va fi mai greu să scăpăm de ea și se recomandă utilizarea unui curs de câteva zeci de proceduri. Consistența lichidă a măștii, asociată cu un efect puternic de rupere, poate crea probleme suplimentare.

Ouă

Ce promite? Ajută parul, îmbogățind cu vitaminele D și E, terapia cu proteine, care face părul neted și strălucitor.

Principala greșeală pe care mulți o fac atunci când folosesc măști de ou este utilizarea de proteine. Pentru a spăla masca în acest caz, este posibilă numai cu apă rece. Se demonstrează că albușurile de ou sunt prea mari ca să pătrundă în păr și să formeze legături stabile, astfel încât să puteți uita de terapia cu proteine. Mirosul părului după folosirea măștilor de ou este foarte specific (pentru mulți seamănă cu mirosul unui câine) și este complet problematică spălarea acestuia.

Uleiuri: nucă de cocos, castor, brusture

Ce promite? Rezolvarea problemelor cu părul uscat și scalpul, strălucirea  părului.

În practică, se demonstrează că utilizarea uleiurilor poate înrăutăți starea părului. Parul uscat are nevoie în primul rând de hidratare, dar este imposibil când suprafața este acoperită cu un strat de ulei. Același lucru este valabil și pentru substanțele nutritive: uleiul împrăștie firele de păr și doar maschează problema, în loc să o soluționeze. Folosind regulat măști de ulei, scalpul devine gras, dar parul în sine este uscat (atât de multi coafori nu recomanda ulei pe toată lungimea). Atunci când folosiți uleiuri, amintiți-vă că acestea vă spală părul și că nu este recomandat să vă dați cu ulei pe par după colorare dacă doriți să păstrați culoarea luminoasa.

Sarea

Ce promite? Efectul de peeling pe scalp, crescând creșterea parului.

Experții iau notă de proprietățile utile ale clătirii cu apă sărată , dar vă reamintesc de precauții :Masca de sare poate cauza arsuri intense pe piele. Nu trebuie să existe deteriorări ale scalpului. Sarea nu poate fi folosită pe părul uscat: aceasta poate provoca daune și pierderi sporite. Atunci când se spală cu sare, vrem să obținem hidratarea și îngrijirea intensă chiar și pentru scalpul gras. Recomandări privind frecvența utilizării: nu mai mult de 1 dată pe săptămână și după 10 proceduri este necesară o pauză de câteva luni.

Acizi

Există un număr mare de rețete pentru măști și clătiri cu oțet, suc de lămâie și produse lactate fermentate. Se presupune că părul după aplicare va fi neted, moale, sănătos și plăcut la atingere.

PH-ul normal al scalpului este de aproximativ 5,5, astfel încât, cu acest indice de aciditate, sunt produse majoritatea produselor pentru păr . Acizii cu pH de la 3 (de exemplu, în suc de lămâie și oțet) până la 4,4 (iaurt și kefir), potrivit experților, pot cauza iritații ale pielii (în special în cazul utilizării prelungite). Orice acizi (inclusiv din kefir și iaurt) își usucă părul, astfel că atunci când astfel de măști sunt aplicate pe părul deteriorat și subțire, șansa de a obține un par tare nu este posibil. Kefir și suc de lămâie sunt incluse într-un număr mare de rețete populare “spălare” pentru vopsea. Acest lucru trebuie luat în considerare dacă doriți să întăriți masca cu păr vopsit proaspăt. Mirosul măștii de kefir este foarte specific și persistent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *