Varza are un efect benefic asupra sănătății

Sanatate
Spread the love

Efect benefic asupra tractului gastro-intestinal

Chimicalele conținute în varză și broccoli nu numai că au un efect benefic asupra tractului gastro-intestinal, ci și reduc riscul de a dezvolta unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer. Acest lucru a fost raportat de experți din Regatul Unit, reprezentând Institutul Francis Crick.

Pentru a afla cum poate fi afectat organismul de o substanță numită indol-3-carbinol, experții au efectuat o serie de experimente care implică șoareci de laborator. După cum sa dovedit, rozătoarele, care au primit alimente bogate cu acest compus, rareori au avut probleme cum ar fi inflamația intestinului și, de asemenea, au redus riscul de a dezvolta cancer colo-rectal.
Indol-3-carbinolul se formează dintr-o substanță numită glucobrassicin , găsită în legume, cum ar fi broccoli, varză de Bruxelles, varză, conopidă, și napi. Indol-3-carbinol se formează atunci când aceste legume sunt tăiate, mestecate sau fierte.

Specialiștii observă că indol-3-carbinolul promovează producerea unei proteine ​​în organism care este cea mai eficientă activitate a tractului gastro-intestinal și protejează sănătatea sa. În special, această substanță este implicată în asigurarea faptului că celulele stem din intestin iau forma dorită.

Cercetătorii sunt interesați de indol-3-carbinol pentru prevenirea cancerului

Cercetătorii sunt interesați de indol-3-carbinol pentru prevenirea cancerului, în special a cancerului mamar, colului uterin și endometrial și a cancerului colo-rectal . Motivul lor este că dieta cu cantități mai mari de consum de fructe și legume este asociată cu un risc scăzut de apariție a cancerului. Cercetătorii suspectează că indol-3-carbinolul conține unul dintre mai multe componente vegetale care ar putea proteja împotriva cancerului.

Deși studiul a fost efectuat pe animale de laborator, experții sugerează că, pe baza sa, este destul de posibil să se reflecteze asupra beneficiilor unei alimentații sănătoase și, în special, a verzei și broccoli, pentru oameni. Cercetătorii au reamintit că astăzi tipic dieta umană include cantități insuficiente de fructe și o mulțime de oameni ar avea unele schimbări în beneficiul dietei pentru propria sănătate.

Tagged

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *