Cum să reduceți semnificativ efectul alergenilor

Sanatate
Spread the love

Alergia este o boală destul de comună și imprevizibilă, care nu se simte întotdeauna de la o vârstă fragedă, dar cauzează multă disconfort în viață. Deci, pentru astăzi, mai mult de o treime din oameni sunt alergici.

Cel mai puternic alergen este polenul plantelor

În special vulnerabile la expunerea agresivă la alergeni sunt femeile însărcinate, copiii și vârstnicii. Ignorarea alergiilor nu este o opțiune, deoarece poate provoca o boală mult mai gravă – astm bronșic de tip alergic. Statisticile sunt dezamăgitoare, mai mult de 50% dintre adulți și 80% dintre copiii cu astm au apărut din cauza unei reacții alergice la anumiți stimuli. În plus, datele privind lumea sunt impresionante: de astm bronșic și rinită alergică suferă 334 de milioane de oameni, iar acest număr este în continuă creștere.

Deci, ce este o alergie și cum apare aceasta?

Alergia – este o sensibilitate crescută a corpului uman la substanțe străine care intră în organism din exterior (prin piele, mucoase și sânge).

Printre cele mai frecvente simptome de alergie: nasul înfundat, strănut, tuse, rinită, ochi roșii, mâncărime.

Alergiile se pot manifesta la polenul ierburilor și copacilor, alimentelor, razelor solare, răcelii, medicamentelor și produselor cosmetice, părului de animale și veninului de insecte.Pot provoca alergii, de asemenea, acarieni și spori de ciuperci, în special, mucegai, și chiar praf obișnuit.

Ignorarea alergiilor poate duce la astm bronșic – cea mai frecventă boală cronică la copii

Trebuie remarcat faptul că alergenii acționează agresiv în aerul poluat de emisiile industriale și gazele de evacuare ale orașelor. Și adaugă la aceasta, consecințele deja existente ale încălzirii globale, din aceasta cauza același ambrozie dă acum de două ori mai mult polen – și alergii. În plus, astmatici sunt grav afectați, care au reacții alergice la praf sau microorganisme din lână sau pene de animale.

Evitați alergiile cu antihistaminice sau corticosteroizi. Și unele aparate va ajuta de asemenea – aparatele de curățare a aerului.

Este o alternativă utilă pentru medicamentele pentru alergii

Dacă este dificil să controlați calitatea aerului și să minimalizați nivelul de alergeni, atunci este ușor de făcut acasă datorită dispozitivelor moderne speciale – purificatoare de aer.

Merită să ne amintim că aerul din casă poate fi de 2-5 ori mai poluat decât în ​​exterior. La urma urmei, praful se adună acasă, pot exista animale de companie, se folosesc mijloace chimice de curățare. Și gătitul, în special prăjirea, nu este posibila fără consecințe, deși ele sunt invizibile pentru ochiul uman.

Purificatoarele de aer sunt concepute pentru a elimina microparticulele de praf, bacterii, ciuperci și mirosuri neplăcute din aer, pentru a crea un mediu de viață confortabil și sigur, deoarece în cameră petrecem cea mai mare parte a vieții noastre.

Și funcționează conform acestui principiu – alegeți regimul de purificare a aerului necesar (regim general, modul hipersensibil de eliminare a alergenilor sau mod super-puternic de eliminare a bacteriilor și a virușilor).

În plus, aerul intră în aparat și trece printr-un senzor – un senzor care detectează cu precizie diametrul particulelor mai mici de 2,5 microni (inclusiv spații comune alergeni, care sunt transportate pe calea aerului). Apoi procesează aceste informații, asigurând setările dispozitivului de curățare la un nivel ideal pentru condițiile actuale de aer și, de asemenea, verificându-le în mod constant. Obțineți feedback cu privire la calitatea aerului din cameră în timp real prin afișarea nivelului de particule de 2,5 microni.

Tagged

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *