Efectele consumului de banane pentru sănătate

Sanatate
Spread the love

Unii oameni cred că bananele nu sunt un produs foarte util datorită caloriilor și carbohidraților. Dar, din acest motiv, nu aruncați un fruct delicios din dieta dvs., deoarece banana este foarte valoroasă pentru sănătate.

Consumând banane, organismul primește micro-nutrienți și vitamine.

Bananele reglează tensiunea arterială și previn atacurile cerebrale. Pentru că sunt o sursă inepuizabilă de energie, aceste fructe pot fi servite după un tratament epuizant la sală.

Potasiul și magneziul conținute într-o banană, valoroase pentru activitatea mușchiului cardiac și a sistemului circulator. Acestea ajută la reducerea tensiunii arteriale, ceea ce reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Potasiul previne, de asemenea, dezvoltarea osteoporozei

Potasiul previne, de asemenea, dezvoltarea osteoporozei, iar magneziul este implicat în formarea țesutului osos, astfel încât utilizarea regulată a bananelor va contribui la întărirea oaselor.

Datorită fibrelor, acest fruct are un efect pozitiv asupra proceselor digestive. Și în banane găsim o mulțime din vitamina B6, bună pentru creier și sistemul nervos central. Prin urmare, dacă trebuie să depășiți suprasolicitările nervoase, sunteți stresați și aveți izbucniri de furie – mâncați o banană.
Bananele sunt ideale şi pentru persoanele care suferă de depresie. Consumate frecvent, ele ajută la buna funcționare a creierului și te fac să te simți fericit.

În medie, 100 de grame de banane conțin aproximativ 105 de calorii. Prin urmare, de la foamea bruscă, se va economisi perfect, pentru că va umple rapid nevoia de energie a organismului.

Deoarece fructul are un procent ridicat de zaharuri și aproape nici o grăsime – nu poate afecta negativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *