Dorința și capacitatea de a lupta în viață

Stiinta
Spread the love

Venind în această lume, o persoană se află într-un mediu în care trebuie să concureze, adică să lupte cu alte creaturi vii, pentru diferite resurse necesare supraviețuirii și confortului spiritual. Acest lucru se datorează faptului că, de regulă, ceea ce este necesar unei persoane este cel mai adesea necesar altor oameni care, ca și el, doresc să obțină ceva. Și din moment ce majoritatea dintre noi sunt întotdeauna înconjurați de alți oameni, atunci nu există nici o îndoială că interesele noastre cu ei se vor suprapune cu siguranță în anumite chestiuni. Aceasta este dorința multor oameni pentru același lucru și creează terenul pentru competiție, luptă și chiar ostilitate. Și din moment ce trebuie să concurăm unii cu alții pentru anumite valori și resurse, atunci trebuie să cunoaștem și să înțelegem ce este concurența și ce calități trebuie dezvoltate pentru a câștiga în orice competiție. Vom vorbi despre acest lucru în acest articol.

Ce este concurența?

Concurența este o luptă, rivalitate, vrăjmășie, diverse forme de conflict și ciocniri între oameni, cauza și scopul cărora este obținerea unor resurse, avantaje, beneficii. Din punct de vedere psihologic, concurența este dorința și capacitatea unei persoane de a eluda, repeta, învinge alți oameni, de dragul resursei de care are nevoie sau de a atinge un anumit scop.

Adesea, în cadrul competiției, înțelegeți rivalitatea dintre oameni, procedând conform anumitor reguli artificiale care impun anumite restricții asupra acțiunilor acestor oameni. De exemplu, un astfel de acord, documentat potrivit căruia este imposibil ca o luptă politică să încalce constituția unei țări și celelalte legi ale sale, pentru a câștiga alegerile, să poată acționa în societate. Prin urmare, într-o societate civilizată, concurența, de regulă și într-o mare măsură, are loc în cadrul unor reguli inventate și bine gândite. Da, ele sunt adesea încălcate, dar nu peste tot, nu de toți și nu întotdeauna, și cu siguranță nu fără consecințe negative pentru majoritatea celor care le-au încălcat. Deci, dacă vorbim despre o concurență perfectă, atunci putem spune că aceasta este o formă civilizată de luptă, vrăjmășie, rivalitate, în care atât partidele concurente cât și societatea nu sunt rănite, ca urmare a victoriei unuia și a înfrângerii celuilalt.

Un lucru important

Următorul lucru important pentru dezvoltarea competențelor competitive este gustul victoriilor. Totul începe cu mici succese și realizări care formează baza încrederii în sine a persoanei și în îndrăzneala sa, datorită căruia nu se teme de provocarea vieții și este gata să lupte cu ea.Astfel de victorii, nu prea semnificative pentru dvs., totuși, vă întăresc foarte bine caracterul și vă împing spre o nouă luptă. Mulțumită lor, o persoană vede că, prin luptă, poți ajunge la o răsplată decentă, se învață, prin rezistență, atât din mediul extern, cât și din interiorul său, la obiectivele tale. Gustul înfrângerii este, de asemenea, important și orice persoană il va experimenta mai devreme sau mai târziu. Dar înainte de a vă simți acest gust, este util să obțineți suficiente victorii.

Se întâmplă de multe ori că viața pune presiune asupra unei persoane și îi lovește până când începe să reacționeze cumva la loviturile ei, arătând astfel dorința de a trăi. De exemplu, o persoană poate fi suprimată și oprimată în familie sau la serviciu, sau, să spunem, aceeași luptă de clasă nu se oprește niciodată la un anumit nivel, nu rămâne niciodată într-o stare stabilă. Dimpotrivă, o astfel de opoziție a oamenilor față de celălalt ajunge adesea la un punct de fierbere, după care apar anumite schimbări în societate. Ei bine, de exemplu, o revoluție. Astfel, oamenii concurează pentru viața însăși și pentru viața bună. Câțiva oameni se rătăcesc, alții se apără, răspund în măsura posibilului, iar atunci când lupta escaladează, apar schimbări, adesea însoțite de o redistribuire a resurselor. Deci, într-un fel sau altul, viața împinge o persoană să lupte, care poate lua forme diferite, inclusiv pe cea pe care o numim competiție. Este aproape imposibil să trăiți o viață liniștită, fără să atingeți pe nimeni și fără a ajunge undeva și, în același timp, sperând că nimeni nu vă va atinge și nimeni nu vă va călca pe voi.

Repetare

Deci, să repetăm ​​gândurile principale din acest articol. În primul rând, este important să înțelegem că concurența este peste tot și în orice, doar undeva este mai puternică, undeva mai slabă. Prin urmare, pentru a vă simți confortabil în această lume, este necesar ca încă din copilărie să vă pregătiți să luptați și să concurați cu alți oameni, temperându-vă caracterul și sporindu-vă competitivitatea. Nu este necesar să se evite această confruntare, nu va funcționa pentru totdeauna să se ascundă de legea obiectivă a naturii. Sau voi însuți veți învăța să concurați cu oamenii, sau viața vă va învăța acest lucru, dar într-un mod mai sever, determinând durerea și suferința de pierderi și eșecuri. Puteți să vă protejați,  să fiți original în acțiunile dvs., să abordați creativ soluția diferitelor sarcini pentru a vă atinge obiectivele în moduri diferite. Nu te va salva de la concurență dar va permite obținerea unui avantaj competitiv semnificativ față de ceilalți. La urma urmei, majoritatea oamenilor din această lume sunt imitatori, prin urmare, chiar repetând după tine, ei vor fi întotdeauna cu un pas în spatele tău.

Unii părinți încearcă să-și protejeze copiii de tot felul de probleme și dificultăți, să-i ajute în multe feluri, simplificându-și astfel foarte mult viața. Și deși de un milion de ori a fost deja demonstrat și dovedit, pe exemple reale de viață, că o astfel de abordare a creșterii copilului este în mod fundamental greșită, pentru că nu permite să pregătească o persoană pentru viață, dar oamenii încă o folosesc. Ei bine, nu știu poate că sfatul meu în acest articol va ajuta pe cineva să-și reconsidere viziunea asupra acestui moment, și nu numai în legătură cu copiii lor, ci și în legătură cu ei înșiși. Noi, oamenii, avem nevoie de dificultăți, de probleme, de stres și chiar de durere și de suferință nu numai că sunt competitive, ci și viabile.

Concluzie

Fiecare dintre noi, în cea mai profundă convingere, trebuie să învețe nu numai cum să câștige competiția, dar și cum să o piardă. În unele cazuri, înfrângerea nu este pierderea a ceva și nu prejudiciul suferit, ci un semnal că ceva trebuie schimbat în viața ta, fie scopul, fie mijloacele de a o realiza. Dacă ai căzut, înseamnă că ai făcut ceva greșit. Ridică-te și încearcă să o faci din nou, dar într-un mod diferit, atunci poate că va funcționa. Și dacă nu funcționează, gândește-te dacă trebuie să faci asta, sau poate că merită să faci altceva?

Toți oamenii, așa cum am scris în mod repetat, sunt unici, fiecare are punctele forte și slăbiciunile lor, fiecare poate fi bun în unele moduri și rău în altele. Încet, puteți învăța orice abilități pe care le puteți stăpâni. Numai tu trebuie să fii realist și să nu pierzi timpul și energia pe direcții greșite pentru tine. Ei bine, de exemplu, nu este înțelept să încerci să devii un jucător de baschet de succes, cu o înălțime de un metru și jumătate.Și, în același timp, există în continuare atât de multe lucruri interesante și valoroase în care o persoană se poate arăta din partea cea mai bună și poate obține un succes nebun în diverse alte chestiuni. Prin urmare, înfrângerile și eșecurile noastre trebuie abordate filosofic, pentru a vedea, după cum o numesc eu, “sfaturi de viață”, datorită cărora fiecare dintre noi poate lua decizii înțelepte care ne pot duce la armonie cu noi înșine și cu lumea din jurul nostru și bineînțeles , la numeroase victorii și succese .

Acestea sunt gândurile și concluziile mele bazate pe ele în legătură cu acest subiect. Sper sincer că acest articol va ajuta pe mulți sau pe unii dintre voi, dragi cititori, să se adapteze mai bine acestei lumi, unde una dintre cele mai importante calități pentru supraviețuire și realizarea succesului este dorința, dorința și capacitatea de a lupta.

Tagged

2 thoughts on “Dorința și capacitatea de a lupta în viață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *