Educația este premiza progresului în fiecare societate

Stiinta
Spread the love

Cunoașterea

Faptul că având cunoștințe, avem putere a fost auzit și cunoscut de mulți. Cu toate acestea, nu toți oamenii fac suficient efort pentru a obține niște cunoștințe utile pentru ei. Prin urmare, cred că acest subiect ar trebui să fie luat în considerare mai detaliat, astfel încât fiecare dintre voi, dragi cititori, să înțeleagă în mod clar ce este măreața putere a cunoașterii și ce trebuie să faceți pentru a obține această putere. Pe de o parte, pare să fie clar că trebuie să învățați, să cunoașteți prin toate metodele disponibile și prin urmare, să puteți face multe. Dar, pe de altă parte, nu este clar pentru toată lumea exact ce este necesar să obțineți și în ce mod este mai bine să faceți acest lucru și, cel mai important, cum să îl utilizați mai târziu în viața voastră.

Mulți dintre noi știu și înțeleg că este necesară cunoașterea, este importantă și este utilă. Dar cunoștințele bune, de înaltă calitate, pe care o persoană nu le va primi doar dintr-o anumită sursă sau într-o instituție de învățământ, dar care îi vor fi explicate în detaliu pentru a le învăța bine, au prețul lor. Prețul poate fi diferit, dar este important să înțelegeți principalul lucru – cunoașterea bună este neprețuită! Știți foarte bine că o educație bună este costisitoare, dar în același timp trebuie să înțelegeți că bunele cunoștințe, cunoștințele necesare, cunoștințele utile care pot fi obținute datorită unei educații de calitate se plătesc întotdeauna pentru ele însele.

Prin urmare, investirea timpului și a banilor în obținerea de cunoștințe bune reprezintă o investiție ideală. În general, cred că în această viață nu se pot economisi bani pentru astfel de lucruri, cum ar fi sănătatea și educația. La urma urmei, este clar că toată lumea are nevoie de o sănătate bună, pentru ca fără ca aceasta nu poate avea o viață normală. Pentru a face acest lucru, trebuie să mănânce bine, să se odihnească la timpul potrivit. Nici măcar nu vorbesc despre obiceiurile proaste – sunt cu siguranță inacceptabile. Și având o sănătate bună, o persoană trebuie să aibă grijă de conținutul capului său pentru a lua un loc vrednic în această viață.

Cum să obții cunoștințe?

Pentru a obține o bună cunoaștere, trebuie mai întâi să determinați prioritatea acelor metode de obținere a acestora care sunt disponibile unei anumite persoane. Apoi, utilizați aceste metode în ordinea corespunzătoare. În opinia mea, cel mai bun mod de a obține cunoștințe este să le obțină de la alte persoane și cu ajutorul altor persoane. Asta nu înseamna că cineva va decide pentru tine ce și cum trebuie să învățați, dar că veți folosi o altă persoană, alți oameni, ca profesori, pentru a învăța lucrurile de care aveți nevoie. Trebuie să vă stabiliți planul de pregătire, ca și în cazul auto-educației – cea mai bună cale spre educație. Dar, în același timp, trebuie să folosiți alți oameni ca asistenți, mentori, consilieri, astfel încât să vă spună ce și cum este util să învățați. La urma urmei, să spunem dacă sunteți încă foarte tineri și nu știți prea multe despre această lume, atunci va fi dificil să înțelegeți ce este important și valoros în ea și ce nu. Trebuie să ascultați sfatul altor oameni mai experimentați, dar responsabilitatea pentru cunoștințele pe care le primiți ar trebui să vă revină.

Oamenii reprezintă o sursă de cunoaștere foarte folositoare. Atunci când o persoană vă explică, când îi puteți pune întrebări în momentele când nu ați neînțeles, puteți să întrebați din nou, să clarificați, să argumentați să vă puteți corecta greșelile în procesul de învățare cu ajutorul lui – aceasta este doar o modalitate foarte bună de a învăța ceva destul de repede.

Citiți o carte

De asemenea, un rol foarte important în procesul de dobândire a cunoștințelor îl joacă cărțile – aceasta este, după părerea mea, cel mai preferat mod de a învăța fără ajutorul oamenilor . Nu video, nu audio, ci cărți, adică câștigarea de cunoștințe prin intermediul textului scris, folosind semne, simboluri, ceea ce este util. Textul, fie că este pe hârtie, fie pe ecranul monitorului, este materialul cu care trebuie să lucrați. Nu vizionați doar imaginile, ci lucrați cu ele – gândiți-vă la cuvinte, idei, analizați-le, comparați, evaluați, verificați. Textul este întotdeauna înaintea ochilor, poate fi întotdeauna divizat în propoziții separate, fraze, cuvinte pentru a-l studia în cel mai amplu mod.

În unele cazuri, este mai util să citiți nu numai cărți, ci și articole, inclusiv articole științifice. Ele sunt utile în faptul că, cunoașterea este transmisă în ele într-o formă comprimată, ele nu conțin atât de multe scrieri inutile ca în majoritatea cărților. Cu toate acestea, timpul pe care toți îl avem este limitat, astfel încât pur și simplu nu ar fi suficient să citim cărți grozave. Dar un articol poate, chiar dacă nu întotdeauna pe deplin, dar, mai degrabă, vă transmite rapid și precis esența acestor sau a altor modele din care se creează cunoștințele noastre. Și apoi veți decide pentru dvs. ce trebuie să cautați mai adânc și în ce direcție să vă extindeți cunoștințele, găsindu-vă materiale suplimentare pe tema care vă interesează.

Atenția

Și încă o modalitate bună de a obține cunoștințe este să observăm ce se întâmplă. Toți avem o experiență și o continuăm să o primim zilnic, ceea ce ne poate învăța foarte mult. Și acesta este un învățător care nu va înșela niciodată. Dar pentru ca noi să învățăm ceva din experiența noastră, trebuie să fim extrem de atenți la tot ce ne înconjoară și la ceea ce se întâmplă cu noi. Mulți oameni nu învață din experiențele lor doar pentru că nu acordă suficientă atenție. Ei nu privesc tot ce se întâmplă în viața lor și, prin urmare, o mulțime de informații valoroase le trec; nu acordați importanță unor mici lucruri în jurul lor, care pot spune foarte mult. Și, desigur, ei nu analizează destul de bine toate situațiile care au fost în viața lor .

Dar cred că o persoană poate și trebuie să învețe din tot ceea ce vede și aude în jurul său. Iar aceste calități se pot dezvolta în fiecare. Uneori, cu ajutorul observării simple, se poate învăța mult mai mult decât cu ajutorul multor cărți bune. Pentru că este în măsură să vă arate astfel de detalii în ceea ce se întâmplă, la care alți oameni nu pot să acorde atenție sau să le dea sensul necesar. Mai mult decât atât, experiența lui, ca regulă, dă mai multă încredere în înțelegerea a ceva decât al altcuiva, a cărui sinceritate și corectitudine pot fi întotdeauna îndoielnice din mai multe motive.

Se pare că ceea ce știm este, de asemenea, adesea cunoscut de alți oameni, iar acest lucru într-o anumită măsură ne face egali cu ei. Dar o gândire bună, dezvoltată poate duce o persoană la o asemenea cunoaștere. La urma urmei, gândirea este capabilă să creeze cunoștințe complet noi, soluții noi și idei noi. Poate conduce o persoană la înțelegere, conștientizare, o descoperire în rezolvarea unei probleme care nu poate fi rezolvată în moduri standard. Astfel, gândirea dezvoltată oferă unei persoane un avantaj serios față de alte persoane. Deci, cunoașterea este, desigur, putere. Dar, împreună cu gândirea dezvoltată, ele devin cu adevărat o putere mare și absolută.

 

 

 

Tagged

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *