Există două pârghii care pot mișca oamenii

Stiinta
Spread the love

Sa vorbim despre motivație

Cred că voi toți, știți foarte bine că motivația joacă un rol foarte important în viața noastră. Iar faptul că trebuie să fie exact la fel ca în viață, să o trăiască cu demnitate, este în opinia mea, în mod evident. Dar importanța motivației, de fapt, trebuie să fie utilizata în mod corect, în scopul de a gestiona în mod corespunzător energia și dorințele noastre, și nu pentru a permite altora să facă acest lucru.

Ar trebui să decidem pentru noi ce eforturi să depunem în această viață, și exact cum, pentru că aceasta este viața noastră, și nimeni în afară de noi, nu are dreptul să dispună de ea. Alți oameni pot fi modele bune pentru noi, profesori, mentori, dar nu și cei care vor decide pentru noi cum și pentru ceea ce trăim. Deci, privim tema motivației foarte atent , pentru ca multi oameni au fost capabili să învețe cum să se motiveze, mai ales ei înșiși, precum și cu privire la necesitatea ei.

Ce este motivația

În primul rând, bineînțeles, să aflăm ce este motivația . Să definim acest cuvânt și concept. Trebuie să înțelegem cu ce avem de-a face. Motivația este o forță bazată pe o dorință profundă care îi face pe oameni să se străduiască să-și atingă obiectivele. Aceasta, în general, este tot ce se poate spune despre asta. Dar, în timpul discutării acestei probleme, voi, dragi cititori, asigurați-vă că motivația – este un concept mult mai complicat decât se poate observa din definiția sa.

Trebuie de asemenea să spunem că dorințele noastre, bazate pe interesul nostru pentru ceva, sunt, de asemenea, într-o oarecare măsură cauzate de stimuli externi. Deși vorbesc despre interes, ca o manifestare a motivației interne, dar mă tem că această emoție nu este atât de simplă. Și dacă vorbim mai profund despre ea, atunci vom vedea cu siguranță că are legătură cu influența noastră externă asupra noastră. De exemplu, dorința mea de a studia oamenii, bazată pe interesul meu față de ei, într-o anumită măsură, a fost, de asemenea, cauzată de influența lumii exterioare asupra mea.

Sentimentul de libertate

Acum să revenim la un gând foarte important pe care l-am exprimat mai sus – ideea sentimentului de libertate. Este sentimentul de libertate care menține motivația interioară a unei persoane la un nivel extrem de ridicat. Sunt personal convins de acest lucru de multe ori. Iar libertatea este, așa cum am spus, libertatea de alegere în primul rând. Atunci când o persoană este convinsă că decizia sa este rezultatul propriei sale alegeri, atunci motivația sa interioară este suficient de puternică și de lungă durată.

De aceea, oamenii liberi sau liber condiționați sunt întotdeauna motivați mai bine decât acei oameni care sunt într-un fel obligați să facă ceva. Iar interesul menționat mai sus apare adesea tocmai atunci când o persoană se simte liberă și, cel mai important, dacă vrea să fie liberă. Aici, știi, nu e așa de simplu. La urma urmei, libertatea nu este doar libertatea de alegere, dar și responsabilitatea. Și nu toată lumea este gata să o asume. Prin urmare, nu toți oamenii iubesc libertatea. Și dragostea libertății este baza motivației interioare. Aceasta înseamnă că nu toți oamenii pot fi motivați din interior sau, mai degrabă, este foarte dificil de făcut. Prin urmare, unii dintre ei trebuie să fie motivați din afară.

Dragostea

Dragostea ca atare, pentru moment, nu o voi considera ca o motivație intrinsecă, deoarece trebuie mai întâi să ne dăm seama ce este dragostea adevărată. Și vom face acest lucru într-un alt articol. Cu toate acestea, știm cu toții că persoanele îndrăgite sunt foarte motivate. Și dragostea lor, din punctul de vedere al motivației, este o sinteză a motivației externe și interne.

Așa că repet, motivația noastră este influențată de mulți factori externi și interni, deci nu se poate spune cu certitudine că o persoană este motivată numai de forțe interne sau exclusiv externe.

Sunt convins că succesul în orice afacere depinde în mare măsură de motivația internă, deoarece ea este capabilă să mențină în noi o pasiune pentru ceva de foarte mult timp și, în unele cazuri, toată viața noastră. Dar motivația externă este de asemenea foarte importantă pentru o persoană, deoarece îi permite să acționeze în mod flexibil, situațional, ținând cont de toate schimbările din mediul extern. Acum hai să vorbim despre asta acum.

Motivația interna

Deci, ce este motivația externă. Motivația externă este forța care este cauzată într-o persoană de circumstanțe externe față de el. Cu alte cuvinte, ceva din afară determină o anumită emoție în tine, iar această emoție eliberează energie în tine, care îți alimentează dorințele. Și ce cauzează aceste sau alte emoții în noi, ce circumstanțe externe? Acestea pot fi circumstanțe în care simțim emoții puternice pozitive sau puternic negative. Ei bine, de exemplu, dorința unei persoane de a ocupa o anumită poziție în societate, pe de o parte, este legată de nevoia ei înnăscută pentru aceasta și, prin urmare, de motivația internă, iar pe de altă parte, totul depinde de satisfacția unei persoane cu viața sa.

Dacă nu vă place viața atât de mult încât doriți să o schimbați, prin creșterea statutului dvs. social, vă veți strădui pentru acest lucru, ghidat în diferite grade de emoții și sentimente diferite. Să spunem că s-ar putea să vă simțiți furioși pentru că cineva vă comandă, cineva vă forțează să faceți ceva, ceva ce nu vă place, cineva vă restricționează opțiunile, libertatea dvs. și așa mai departe. Sau puteți avea o dorință puternică de a obține ceva, de exemplu, o plăcere disponibilă celor care au mari oportunități. Și poate acest lucru, iar celălalt în grade diferite, să vă influențeze – și reticența de a trăi un rău, din punctul dumneavoastră de vedere, viața și dorința de a trăi o viață frumoasă.

Nu vă suprimați dorințele, căutați o oportunitate de a le satisface. Și același lucru se poate spune despre acele lucruri cu care nu sunteți mulțumit în viață – nu vă puneți cu ele, căutați o oportunitate de a vă schimba viața. Odată ce o persoană începe să se obișnuiască cu răul și încetează să se străduiască mai mult și mai bine – își pierde forța interioară și își pierde energia. Și o persoană nemotivată își pierde interesul în viața însăși, care începe să îi pară fără sens. De asemenea, el scade stima de sine, datorită faptului că încetează să obțină succesul și se luptă cu faptul că nu este satisfăcut.

Concluzie

Vorbind de motivație, este imposibil să nu spunem că atât motivația internă cât și cea externă sunt împărțite în două tipuri – în motivație, care se bazează pe durere și motivație, care se bazează pe plăcere. Aceste două tipuri de motivație sunt de asemenea numite: “de la” și “la”. Adică, într-un caz, o persoană dorește să se îndepărteze de ceva – de la un fel de durere, de la disconfort, de la ceva ce nu-i place, iar în celălalt, vrea să vină la ceva – la plăcere, bucurie, fericire.
Astfel, se poate spune că unii oameni sunt mai motivați de durere, suferință, privare, umilință, iar pentru alții o bună motivație este dorința de a se distra, dorința de a găsi fericire, indiferent de ceea ce o văd pentru ei înșiși, dorința de a experimenta bucuria de a obține câteva goluri, de la victorii și așa ceva.

Vreau ca motivația ta să se bazeze pe interes, interesul pe care l-ai simțit pentru tot, ce te-a înconjurat când erai mic. Pentru că ne umple viața, cu semnificație și provoacă un sentiment de dragoste pentru ea. Și în timp ce experimentați dragostea vieții și a ceea ce faceți în ea, veți simți dragostea față de voi, ca persoană care trăiește cu adevărat și se bucură de viață, indiferent de modul în care se dezvoltă.

Tagged

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *