Apatia sau nevoile și așteptările neîndeplinite

Stiinta
Spread the love

Fiecare dintre noi poate cădea în această stare, deoarece există foarte multe motive pentru acest lucru. Și nu toți putem anticipa și preveni, deși, bineînțeles, ar trebui să încercăm să o facem. Dar când o persoană este deja în această stare, atunci ar trebui să căutați cu siguranță o cale de ieșire din ea, și cu atât mai repede cu atât mai bine.

Ce este apatia?

 În primul rând, aflați ce avem de-a face. Apatia este o condiție în care o persoană este aproape complet indiferentă  față de ceea ce este în jur și ceea ce se întâmplă în jur. Nu este interesat de nimic și este foarte pasiv. Bineînțeles, o astfel de persoană nu se transformă într-o “plantă”, are încă unele interese și are un scop, de obicei forțată, dar uneori la dispoziție. Pur și simplu, această activitate este atât de minimă, iar gama de interese este atât de îngustă încât este dificil să numim o astfel de viață normală ca, de fapt, persoana în sine.

Cauzele apatiei

 Unul dintre motivele apatiei este o viata neinteresanta. În plus, fiecare are propriul interes în viață . Totul depinde de nivelul dezvoltării umane. Unii oameni consideră interesant să trăiască o viață, alți oameni o alta. Cineva, de exemplu, are nevoie de diverse emoții , de comunicare constantă , de distracție, de petreceri, de a considera viața interesantă și de a se simți fericit, chiar dacă nu există nici un sens practic în toate acestea.

Alții pot să facă lucruri mai serioase, să se străduiască pentru ceva, să lucreze la ceva, să învețe lucruri noi, să se gândească la ceva și să găsească satisfacție în el. Atât de multe persoane tratează aceeași viață în mod diferit. Pentru unii, este interesant, pentru alții nu.

Unii experți susțin că oamenii s-au născut inițial diferiți, deci au o atitudine diferită față de viață, o percepție diferită a acesteia. Dar cred că în multe privințe această relație depinde de educație, și nu de un fel de ereditate genetică și de alți indicatori fizici. Dacă o persoană este sănătoasă, atunci el se va dezvolta într-un mod standard și ce interese a avut în copilărie, astfel încât el va trăi și va învață lucruri noi dacă el însuși nu le schimbă.

Acordați atenție cât de puternic influențează mediul, cultura, societatea asupra preferințelor noastre. Dorind să fim ca toți ceilalți, acceptăm în special interesele, normele, bucuriile și obiceiurile societății în care trăim. În același timp, observați că oamenii vor învăța exemple din  cărți și de la televizor și de la diverse instituții  și așa mai departe.

Exemplele pot fi diferite. Societatea este una, dar oamenii au interese diferite. Deoarece cel mai apropiat mediu este cel mai important exemplu pentru o persoană cum să trăiască și ce să se bucure în viață. Aici, de exemplu, unii, da,  mulți oameni pot găsi bucurie într-un astfel de lucru, cum ar fi consumul. Foarte frecvent în timpul nostru . Aceasta se referă la consumul de dragul consumului, și nu din necesitate. La urma urmei, un lucru bun  când o persoană consumă ceva de care are nevoie.

Nevoile neîndeplinite

Sarcinile neîndeplinite, așteptările neîndeplinite, visurile zdrobite – acesta este un alt motiv pentru apatie. Toată lumea vrea ca viața lor să se bazeze pe cel mai bun exemplu, astfel încât totul în ea să fie frumos, interesant, strălucitor. Cu toții ne străduim pentru cele mai bune lucruri în viața , această aspirație este inerentă prin natura noastră. Dar viața nu este atât de simplă încât toate visele noastre în ea sunt împlinite în mod constant, așa că mai devreme sau mai târziu trebuie să ne confruntăm cu o realitate neplăcută, în care totul nu este atât de frumos ca în visele noastre, care distruge toate iluziile noastre.

Și dacă cineva poate să înțeleagă asta pentru a trăi ceea ce are, atunci alții nu o pot face. Există oameni care se rup de realitatea aspră și care au trecut prin disperare profundă, căzând în apatie. Viața nu devine plăcută pentru ei, pentru că nu corespunde vieții pe care ei înșiși au inventat-o .

Amintiți-vă, prieteni, această lume vă va împiedica să vă realizați mai degrabă decât să vă ajute. Pregătiți-vă pentru această opțiune în avans, pentru a nu păstra orice iluzie în legătură cu acest lucru. Iar cel mai bun mod de a se pregăti pentru acest lucru este să se dezvolte pe deplin pentru a avea mai mult spațiu de manevră în lupta împotriva agresiunii . Și este de dorit să-și ascundă ambițiile, oamenii nu prea iubesc oamenii ambițioși, se tem de ei. Prin urmare, este mult mai probabil să vă suporte apatia, spre care vă vor conduce în mod conștient sau inconștient, decât cu capul și cu energia vitală care vă învinge.

O curiozitate suprimată

 Acest motiv pentru apatie este strâns legat de motivele descrise mai sus, doar indicând cealaltă parte a vieții umane. Anume, curiozitatea sa înnăscuta, capacitatea de a satisface care determină gradul libertății sale. Dacă sunteți o persoană liberă, vă puteți permite să vă străduiți pentru ceea ce vă interesează. Și dacă libertatea ta este limitată, atunci interesele tale vor fi limitate. Veți fi nevoiți să învățați ce au nevoie alții și să faceți ce interesează pe ceilalți.

Prin urmare, în curiozitate, puteți fi limitat, ca și în inițiativă, de faptul că unii oameni sunt percepuți foarte greșit, astfel încât ei încearcă să se bucure de o viață naturală și sănătoasă și să folosească diferite tipuri de stimulente pentru a continua să se bucure de ea. Acesta este alcoolul, tutunul, drogurile și adrenalina și multe altele, permițând oamenilor să obțină partea lor de fericire în timp ce se rănesc singuri. Când o persoană își satisface curiozitatea, nu are nevoie de astfel de stimulente dăunătoare, cu condiția ca el să înțeleagă răul pentru sine, pentru că este foarte fericit cu viața lui fără ele.

Curiozitatea este unul dintre motivele cele mai puternice. O persoană de la naștere este interesată să afle totul despre tot. Observați cât de curioși sunt copiii, cât de multe întrebări pot pune în timpul zilei și câtă energie consumă pentru a învăța ceva nou. Deci, unde se întâmplă toate acestea pentru majoritatea oamenilor? De ce cresc, multi devin mai puțin curioși, dacă nu încetează sa mai fie interesați de ceva nou și chiar rezista?

Ceva cu noi nu este în mod clar ceea ce se întâmplă în procesul de creștere, din moment ce curiozitatea noastră ne lasă. Și nu este vorba despre anii din cauza cărora creierul nostru este osificat, este probabil o chestiune de cultură și educație. Aceste lucruri afectează  motivația naturală a omului într-un anumit mod. Copiii, prin exemplul lor, arată clar că cunoașterea lumii înconjurătoare are un efect benefic asupra activității umane, în căutarea lui pentru ceva.

Teama de eșec

 Acesta este un motiv mai profund pentru apatie, deoarece multe dintre temerile pe care o persoana le trăiește nu sunt pe deplin înțelese. Prin urmare, ei torturează o persoană, fără să-i permită să trăiască o viață deplină. Iar când vă este teamă de ceva și nu înțelegeți de ce și de ce vă este frică, deveniți mai precaut, preferați să nu riscați încă o dată, deci nu veți face nimic mai bine pentru voi și vă veți pune în pericol. Aceasta este frica de eșec, ea asigură o persoană împotriva a ceea ce el crede despre a face greșeli periculoase pentru el. Care este eșecul în înțelegerea celor mai mulți oameni? Ceva rău, ceva de evitat, nu? Și ce este ea cu adevărat?

O parte integrantă a vieții noastre.  Este imposibil să trăiți în mod activ și să nu vă confruntați cu eșecuri, este imposibil. Eșecul face parte din călătoria care duce la noroc. Astăzi este posibil să nu puteți face ceva, în ciuda tuturor competențelor dvs. și mâine, după ce ați încercat din nou, puteți găsi o soluție și obțineți rezultatul dorit. Foarte puțin în această lume este obținut imediat, fără nici un fel de greșeli. Prin urmare, eșecurile, desigur, trebuie să ne străduim sa le   să evitam, dar în nici un caz să nu va  fie frică de ele. Dar dacă o persoană nu acceptă acest concept, el va evita tot ce poate sau a devenit deja un eșec pentru el.

Soluția

Soluția la această problemă se rezumă în primul rând la o schimbare în convingerile unei persoane cu privire la eșecuri și greșeli. Dacă din copilărie a fost învățat să se teamă de aceste lucruri, atunci este necesar să se recalifice, este necesar să-și schimbe viziunea asupra lor. Desigur, în unele cazuri, este necesar să se calculeze riscurile în sine pentru a raționaliza frica, deoarece nu este un fapt că nu este justificat. Dar sarcina comună este de a schimba credințele fundamentale ale unei persoane în legătură cu eșecurile.

Frica de eșec este o funcție protectoare a corpului și, în același timp, o contrabalansare a dorințelor persoanei. În parte, este util atunci când oprește o persoană de la un risc cu adevărat inutil. Dar, la urma urmei, pentru asta trebuie să analizați fiecare caz în parte pentru a înțelege unde este necesar să fii mai atent și unde să acționezi, în ciuda tuturor lucrurilor.

Dacă vedeți răul și pericolul în toate eșecurile, atunci omul va începe să se limiteze foarte mult în dorințele sale, doar pentru a evita pericolul. Iar dorințele noastre sunt motorul nostru în viață. La urma urmei, dacă nu există dorință, nu există acțiuni care să poată fi salvate și de frică. Dacă renunți la toate pentru a nu risca, atunci nu vei părăsi casa și nu vei începe să faci nimic.  Și va fi complet sigur pentru o persoană? Cu greu. Pasivitatea împiedică dezvoltarea, iar dezvoltarea ne face mai puternici. Și este un popor puternic care își poate proteja cel mai bine viețile și interesele.

Concluzie

Deci, înainte de a lupta împotriva apatiei, este  de dorit să aflăm motivul pentru care a apărut. Și apoi să construim o strategie pentru tratamentul ei. După cum puteți vedea, chiar și în acest articol, nu este cel mai voluminos articol, sunt sugerate mai multe motive pentru apariția acestei stări nesănătoase și sunt sugerate diferite modalități de a scoate o persoană din ea. Rețineți că cauzele aparente ale apatiei pot să nu fie majore, uneori trebuie să vă grăbiți să înțelegeți ce a precedat aceste motive, care evenimente particulare din viața unei persoane au marcat începutul ei. O abordare psihologică pentru rezolvarea acestei probleme ajută în majoritatea cazurilor. Dacă o persoană este sănătoasă din punct de vedere fizic, atunci se poate întoarce întotdeauna într-o viață activă și împlinită, reconfigurând creierul după cum este necesar.

Tagged

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *