Sentimentul că ceva lipsește în viața noastră

Stiinta
Spread the love

Pentru noi toți, cel puțin o dată în viață, a existat un sentiment că ceva lipsește în viața noastră.

Exact zece ani mai târziu, începând cu ziua de astăzi, nici tu, nici nimeni altcineva, nu va avea absolut nimic de-a face cu pantofii la modă pe care i-a purtat astăzi. Mult mai important va fi modul în care ați trăit, modul în care ați iubit și ceea ce ați învățat de-a lungul drumului până în ziua de azi. În adâncul sufletului tău, știi deja asta, nu?

Dar astăzi, la fel ca majoritatea celorlalți, te distrezi simplu cu tot felul de trivialități, lăsând calea cea bună și uitând de cele importante.Voi petreceți prea mult timp cu cei care nu sunt demni de el.

De ce continuați să urmați aceste modele distructive de comportament?De ce faci ceva, știind că vei regreta?

Pentru că sunteți în primul rând o persoană, iar oamenii, din păcate, sunt imperfecți și tind să facă greșeli. Ne confruntăm cu gânduri în propriul nostru cap și încetăm să înțelegem că viața noastră nu se limitează la acele câteva lucruri care nu merg așa cum vrem. Iar când mintea noastră se fixează subconștient asupra negativului, încercăm să ne distragem atenția pentru a ușura cumva tensiunea pe care o trăim. Dar făcând acest lucru, ne distragem atenția nu numai de negativ, ci și de ceea ce este cel mai important pentru noi.

Ne îndreptăm spre tot felul de trivialități, făcând mari tragedii din lucruri minore și exageram, până când în cele din urmă ieșim din puterea noastră și apoi ne întrebăm de ce viețile noastre sunt atât de gri, plictisitoare și goale.

Dar cu cât suntem mai bătrâni, cu atât înțelegem mai mult că în viața noastră este cu adevărat importantă și cu atât mai puțin ne îngrijorăm despre o dramă fără sens. Anii care au trecut te-au făcut mai modest și mai înțelept. Începem să înțelegem cât timp petrecem doar pentru prostii . Și ne hotărâm să schimbăm ceea ce este greșit, concentrându-ne pe ceea ce este cu adevărat important.

Sunteți gata să vă îndreptați atenția într-o direcție complet diferită?

Astăzi, vă rog să încercați să deveniți un pic mai în vârstă decât sufletul dvs. – să începeți să vă gestionați atenția acum, nu mai târziu, evitând astfel regretele și stresul care până acum au rămas doar la orizont.

Cum?

Oamenii tind să experimenteze emoții diferite, dintre care unele sunt creative, în timp ce altele sunt distructive. Una dintre cele mai des întâlnite emoții este regretul. Un sentiment de regret poate apărea dintr-o privire retrospectivă asupra comportamentului și deciziilor anterioare și convingerea că cel mai bun rezultat ar fi putut fi obținut dacă ar fi fost făcută o altă alegere. Cum sa scapi de regrete, pentru ca ele provoacă disconfort și provoacă anxietate?

Acest sentiment este adesea însoțit de alte emoții negative, cum ar fi vinovăția, dezamăgirea, sentimentul de lipsă de personalitate. În plus, oamenii de multe ori se agață de problemele de lungă durată, încercând să înțeleagă de ce au luat o decizie proastă sau au făcut ceea ce au făcut.Alegeți constant scenariile din cap, ce alte decizii ar putea lua pentru a obține cele mai bune rezultate. Dar sentimentul de destindere nu vine, pentru că este imposibil să returnați situația și să încorporați un alt curs al evenimentelor.

Priviți în trecut

Regretul ne spune că ne-ar putea face mai fericiți, deci este foarte important să-l ascultăm cu atenție și să-l percepem ca o alarmă. Este rezonabil să vă întoarceți, să priviți trecut pentru a vă stabili contactul cu voi înșivă, dar este necesar să vă întoarceți în prezent în timp, indiferent de ce trebuie să pierdeți în viitor.De multe ori suferim regrete pentru că nu am putut controla situația la timp. Ni se pare că dacă totul ar fi în mâinile noastre, am fi știut exact cum să facem mai bine. Dar când înțelegem că nu totul depinde de noi, începem să ne îngrijorăm.

Putem să scăpăm de regrete numai atunci când renunțăm la stereotipuri și la controlul situațiilor care se produc în viața noastră. Și atâta timp cât ne străduim să controlam totul, vom avea un sentiment de regret în viața noastră.Dezamăgirea, regretul, ambiția, dorința de a controla situația este o parte integrantă a personalității și a căii de viață și nu se poate face nimic în această privință. Trebuie doar să vă bucurați de fiecare zi.

Deci, regretul contribuie la eficacitatea procesului de învățare, evoluția conștiinței noastre. Efectuând un pas greșit, spunând o frază greșită, regretăm, sentimentul nu este atât de plăcut, ca rezultat, ne amintim de greșeala noastră pentru a nu o repeta.

În concluzie

Sper că toate aceste lucruri te-au făcut să te gândești atent la cum să-ți schimbi abordarea în anumite situații de viață în viitor. Dar poate că unele dintre ele v-au făcut să vă amintiți de propriile greșeli,  cu regret profund. Amintiți-vă că viitorul dvs. nu trebuie determinat de ceea ce ați făcut sau nu ați făcut în trecut. Nu permiteți regretului să vă gestioneze comportamentul și viața în sine. Poate că ai fi putut face altceva, dar poate că nu. În orice caz, ce sa întâmplat cu tine sa întâmplat deja și nu se poate face nimic în acest sens.

Încercați să depuneți toate eforturile pentru a vă curăța inima și mintea de umbrele trecutului.

Cum ?

Doar trăiți în prezent și apreciați ceea ce aveți aici și acum.

Și astăzi, aici și acum, cu orice regrete sau împrejurări dificile de viață cu care ați avut de-a face, faceți o pauza un minut sau două pentru a înțelege cât de neprețuit este darul minunat pe care l-ați moștenit de la soarta – viața voastră.

Tagged

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *