Relația dintre starea noastră și nivelul nostru de energie

Stiinta
Spread the love

Tindem să absorbim energia celor care ne înconjoară.

Acest lucru explică faptul că unii indivizi din compania altora se simt incomod. Această concluzie a fost făcută conform unui studiu realizat de Universitatea din Bielefeld. Oamenii de știința au reușit sa demonstreze ca suntem în permanenta sub influenta energiei oamenilor alături de care trăim și muncim.

Florile au nevoie de apă și de lumină pentru a crește, iar oamenii nu sunt altfel. Corpurile noastre fizice sunt ca niște bureți, absorbind o parte din ceea ce se învârte în jurul nostru. Organismul nostru profită de energia pe care alte organisme o acordă pentru a ne hrăni stările emoționale.

Cu toții avem cineva în împrejurimile noastre, care este în măsură să sugă toată energia noastră și ne lasă fără pic de energie . Avem și cazul opus: oameni a căror prezență ne inspiră pur și simplu.

Se pare că și oamenii pot absorbi energia care emană din animale și natură. Acesta este motivul pentru care a fi în contact cu natura stimulează și energizează atât de mulți oameni. Zoo-terapia, sau terapia asistată de animale, utilizează animale pentru a îmbunătăți condițiile pacienților săi.

Relația dintre nivelul nostru de dispoziție și nivelul de energie


Energia este abilitatea pe care un corp o posedă să îndeplinească anumită sarcină.Toate corpurile o pot acumula și pot produce schimbări în ele și între alte elemente. De fapt, atunci când efectuăm orice activitate, ceea ce facem zi de zi este un transfer de energie.

Toate creaturile vii au nevoie de diferite tipuri de energii și mulți o obținem prin mâncare și băutură. De asemenea, le putem obține de la natură, în mod specific de la vânt, apă , căldură, lumină etc. Fără îndoială, energia este o parte esențială a vieții noastre. Absența acesteia împiedică multe dintre activitățile noastre de zi cu zi. De exemplu, aceasta include accesul, îngrijirea, munca sau sportul, lumina și așa mai departe.

Energia este o parte integrantă a vieții noastre

Fără îndoială, energia este o parte integrantă a vieții noastre. În cazul absenței sale, pierdem ocazia de a ne îndeplini numeroasele funcții și activități zilnice. De exemplu, plimbați-vă, îngrijiți-vă, lucrați sau faceți sport.

Energia corpului nostru ne afectează starea de spirit. Potrivit unor psihologi, cum ar fi Robert Thayer, dispoziția unei persoane este o reflectare a legăturii dintre stările sale energetice și emoțiile.

Starea noastră de spirit depinde de doi factori: starea energetică (de la epuizare la energie) și starea neuropsihologică (de la calm la tensiune). Se consideră că “cel mai bun” stat este calm și energic, iar “cel mai rău” este epuizat de stres.
Un om caută să devină ceea ce el se consideră el însuși

Cum îmi pot crește nivelul energiei pozitive?

Când nivelul de energie a unei persoane este scăzut, viața devine mult mai dificilă pentru el, dificultățile se înmulțesc. În acest caz, trebuie să se întrebe ce acțiuni, evenimente sau oameni îi vor putea oferi nivelul necesar de energie pozitivă. Acțiunile și oamenii care ne umple cu energie pozitivă ne ajută să ne mișcăm mai activ pe parcursul vieții noastre.

Pe lângă faptul că ne înconjurăm cu oameni pozitivi, noi înșine trebuie să fim pozitivi. Pentru a obține o stare energetică optimă, trebuie să respectăm următoarele recomandări:

  • Stați concentrat asupra obiectivelor noastre , astfel că energia noastră nu este dispersată.
  • Fiind într-o stare de rezistență . Ceea ce rezistăm, ne lipsește.
  • Fiind conștienți de limitările noastre , fără să ne judecăm pentru asta.
  • Concentrându-ne energia asupra obiectivelor pe care le avem

Pe de altă parte, trebuie să căutați activitățile care ne vor ajuta să ne menținem motivația. Pentru unii, este suficient să faceți exerciții fizice, să mergeți în aer liber, să împărțiți sarcini sau să vă schimbați obiceiurile . Trebuie să găsim ceva care ne face mai vigilenți și să încercăm să îl includem în ziua noastră. De asemenea, este util să păstrați oamenii din jurul nostru care au o abordare și un obiectiv similar cu al vostru. În acest fel, aceștia pot, de asemenea, să profite de energia pe care o emiteți.

Alegerea corectă a mediului de viață de zi cu zi, a prietenilor, a activităților și, desigur, a partenerilor noștri de viață, are un efect pozitiv asupra dispoziției noastre. Înconjurați-vă cu oameni prietenoși care emit energie pozitivă, veți putea să vă oferiți cel mai bun ajutor.

Tagged

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *