Nu te teme de viitor, abandonează trecutul

Stiinta
Spread the love

Punct în timp

Orice moment din trecut este doar un punct în timp când ne-am întors sau nu am făcut-o. În orice caz, nu mai există – nu există pentru noi.Cei mai mulți dintre noi pur și simplu nu au curajul să recunoască acest fapt simplu, dar în realitate viața este un lucru destul de teribil.Frica este o parte inevitabilă și integrală a vieții. Psihicul nostru depinde de asta. Frica este un fel de lipici care ține componentele sale în loc.

Și, bineînțeles, acest sentiment neplăcut, este în principiu logic, altfel natura nu l-ar fi programat în sistemul nostru nervos. Ne este teamă că frica ne poate face să ne mișcăm mai mult și mai repede decât orice altă emoție. El ne trage de guler în viitorul inevitabil.

În unele dintre ele, teama noastră este dorința de a căuta, crea și conecta. În unele – agresiunea și dorința de a distruge. Și unii chiar cred că pot să fugă de ea sau să se ascundă – pentru a-și petrece întreaga viață cu ea.

Temerile tale

Frica determină viețile noastre mai mult decât orice altceva. Temerile tale marchează acele puncte din călătoria vieții tale în care te-ai întâlnit fie cu ceea de ce te temi și dacă ai învins-o, fie nu ai făcut-o. Ele indică fie locul unde ați plecat pe un drum nou, fie momentul în care ați pierdut ieșirea din drumuri care duceau nicăieri. În cele din urmă, aceștia extrag harta vieții noastre.

Și unul dintre lucrurile despre care credem că ne temem cel mai mult este viitorul nostru. Nu știm ce se întâmplă și, cel mai rău, nu avem cum să știm acest lucru cu cel puțin un anumit grad de certitudine. Este necunoscut și misterios …

Viitorul nostru

Dar nu de asta ne temem cel mai mult … nu, nu asta. Pentru că atunci când vine vorba de misterios și necunoscut, atunci da, există posibilitatea ca undeva acolo să așteptăm un monstru ascuns. Dar cu aceeași probabilitate, necunoscutul va fi umplut de curcubeu și de fluturi.

De fapt, nu vă temeți deloc de viitor. De fapt, ești speriat de propriul tău trecut.

Având în vedere că viitorul rămâne pentru noi un spot alb, o foaie de hârtie goală, trecutul este același ca și sculptat pe o piatră. Ceea ce sa făcut deja nu poate fi schimbat, chiar dacă este de dorit. Nu avem altă alegere – trebuie să trăim cu trecutul pe care l-am creat pentru noi înșine. Și trebuie să acceptam toate consecințele.

Trecutul atârnă mult peste mulți dintre noi. Adesea îl privim ca pe o povară pe care trebuie să o purtăm, oriunde mergem. Dar, în realitate, acest lucru este departe de adevăr.

Abandonează trecutul

Orice moment al trecutului este doar un punct în timp, un moment în care am oprit undeva în lateral sau nu am făcut-o. În orice caz, nu mai există – nu există pentru noi. Și puteți abandona complet trecutul, scăzând greutatea de pe umeri – pur și simplu pentru că de fapt nu aveți nevoie de el.

Da, trecutul ți-a direcționat viața la un anumit curs, dar nu ești obligat să păstrezi acest curs dacă nu vrei. Viitorul pentru noua viață este deja pe drum. Următoarea frică vă așteaptă deja, pregătindu-vă să încercați, așteptați și sperând că o veți depăși. Merită să înțelegeți că, de fapt, nu vă este frică să vă răniți, vă este teamă că puteți deveni mai buni.

Nu considera frica ta ca fiind ceva negativ. Frica vine în viața voastră pentru a vă ajuta. Lăsați-o să accelereze calea spre atingerea scopului. Lăsați-o să împingă să încerce ceva nou și să facă ceva despre care niciodată nu visezi. Lăsați teama să va împingă spre ceva mai mare și mai bun, ceva care te poate face mai fericit.

Dar nu trageți trecutul în viitor. Da, nu atât de mult în viitor – nu ar trebui să-l trageți chiar în prezent. Prezentul este un dar neprețuit. Cadoul cu care vă puteți îndruma viața ori de câte ori doriți și creați un viitor mai bun pentru voi înșivă.

Dacă vă este frică să repetați trecutul … Doar nu o faceți. Asta e tot.

Obiceiurile tale actuale, ceea ce faci astăzi și alegerile pe care le faci, sunt cele care fac inevitabil debutul mâine.

Viața poate fi mult mai bună decât acum. Puteți învăța să transformați teama într-un stimulent pentru a face mai mult. Puteți deveni o persoană motivată, fericită și pozitivă. Știu că poți. Puteți realiza astfel de lucruri pe care nu le-ați visat până acum.

De unde știu asta? Pentru că nu ești atât de diferit de mine. Nu contează cât de mult mă sperie trecutul, indiferent cât de departe sunt și unde aș vrea să fiu … Mai devreme sau mai târziu voi ajunge acolo. Știu asta. La fel ca tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *