fbpx

newsaktual

Altfel de știri

Perioada de incubație a noului coronavirus este mai lungă decât se aștepta

Noi studii au arătat că perioada de incubație a coronavirusului chinez poate ajunge la 24 de zile și nu poate fi limitată la 14, așa cum se credea anterior.

Potrivit lui Guan Weijie, membru al grupului de cercetare, au fost distribuite pe internet copii ale raportului comisiei speciale de experți a comitetului de stat pe probleme de sănătate, condus de unul dintre experții de vârf în bolile respiratorii din China, Zhong Nanshan. Weijie a lămurit că documentul lansat este un rezultat preliminar care încă nu a fost discutat și evaluat de către experți.

Experții au studiat retrospectiv mai mult de o mie de cazuri confirmate de pneumonie cauzate de un nou tip de coronavirus. S-a dovedit că, în medie, 3 zile durează perioada de incubație, dar perioada maximă este de 24 de zile.

În China, din cauza izbucnirii coronavirusului în toată țara, sărbătorile de Anul Nou au fost prelungite, astfel încât oamenii să aibă cât mai puține contacte între ei. Cu o întârziere de 10 zile, întreprinderile au început să funcționeze pentru prima dată.

Pentru Coronavirus există un vaccin, acesta este deja testat pe animale

Coronavirusul chinez continuă să marșeze pe planetă. Până în prezent, mai mult de o mie de persoane au devenit victime ale noii boli. Peste 43.000 de persoane au ajuns la spital sub supraveghere medicală. În același timp, doar 4049 pacienți au fost capabili să se vindece .

Încă din primele zile ale răspândirii bolii, oamenii de știință (în primul rând chinezi) au început să dezvolte un vaccin eficient. S-a dovedit că personalul Spitalului Est Shanghai din cadrul Școlii de Medicină a Universității Tongji a pregătit zece variante de vaccin în două săptămâni. Fiecare dintre ele a început deja să fie testat pe șoareci.

Noul vaccin va fi testat pe animale

După alte câteva etape obligatorii, vor începe să fie testate pe animale. Cel mai probabil pe maimuțe. Înainte de introducerea pe scară largă a invenției este încă departe, cel puțin câțiva ani. Dar oamenii de știință nu exclud că vaccinarea poate începe mai devreme în locurile de răspândire a bolii (cum ar fi Wuhan ).